IJburg Creatief

Samen zorgen we voor meer kunst in de openbare ruimte!

Om zich sterk te maken voor meer kunst in de openbare ruimte van IJburg, heeft een groepje actieve bewoners zich verenigd in Kunst op IJburg. Doel is om de Amsterdamse traditie van kunst in de openbare ruimte samen met anderen opnieuw tot leven te wekken. Doel is ook om in de komende tien jaar tien kunstwerken te realiseren.

Kunst op IJburg maakt deel uit van de stichting Natuurlijk IJburg. Leden: Dorothé Boellaard, Marian Fournier, Nels van Malsen, Marina de Vries, Janneke Ypma.

Wie meer wil weten: stuur een mailtje naar kunstopijburg@gmail.com.

Volg en like hier onze facebookpagina https://www.facebook.com/KunstopIJburg

Tijdens 24h Oost bij Lolaland, op 26 oktober 2019, konden bewoners op een plattegrond plekken markeren waar ze graag kunstwerken zouden zien: van een fontein in de Polygoongracht en een ronddraaiend beeld in het Diemerpark tot een hond in het Theo van Goghpark. (foto: Marina de Vries)

27 november 2020 | Nieuws: nieuw kunstcentrum Factor IJ aan de Pampuslaan:

Heupwiegende Hula danseressen van Casper Braat
Heupwiegende Hula danseressen van kunstenaar Casper Braat

IJburg krijgt er een tentoonstellingsruimte/kunstuitleen/designshop bij: Factor IJ heet dit nieuwe centrum, de opvolger van CBK Amsterdam Oost. De eerste tentoonstelling, met onder meer 1.000 heupwiegende Hula danseressen van kunstenaar Casper Braat, opent naar verwachting 15 januari. Adres is Pampuslaan 11, meer info: http://www.factor-ij.amsterdam of https://www.cbkamsterdam.nl.

15 november 2020 | Nieuws van onze collega’s van de kunstcommisie Steigerpark:

Kunstwerk Steigerpark, links Jonas Wijtenburg, rechts Rob Sweere
Kunstwerk Steigerpark, links Jonas Wijtenburg, rechts Rob Sweere

Voor het Steigerpark op Steigereiland zijn in opdracht van Stadsdeel Oost en in overleg met de bewoners twee kunstwerken ontworpen. Tot en met vrijdag 20 november 2020 kunnen IJburgbewoners stemmen voor een van de twee kunstwerken van kunstenaars Rob Sweere en Jonas Wijtenburg. Stemmen kan via https://halloijburg.nl/steigerpark.

Deel dit bericht of deze pagina...