Groene subsidies

STAPPENPLAN VOOR HET VERGROENEN VAN AMSTERDAM-IJBURG

De makkelijkste stap om je eigen omgeving te vergroenen is het adopteren van een boomspiegel (het rondje aarde rond een boom).

Kijk eens of er een boomspiegel bij je in de buurt is? Dan kan je hem via de volgende link gratis adopteren, beplanten en onderhouden:

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/maatsch-initiatieven/adopteer-boomspiegel/

Ook het aanleggen van een geveltuin is heel makkelijk. Je vraagt hem gewoon aan bij de gemeente (gratis). De gemeente maakt een afspraak voor het aanleggen. Net als bij de boomspiegel moet je zelf voor de planten en aarde zorgen. Via deze link kunnen inwoners van Oost een geveltuin aanvragen:

http://kanadocumenten.amsterdam.nl/SRVS/Data/Amsterdam/KnowledgeBases/Kennisbank/document/Extern/Oost/Aanvraagformulier_geveltuin_Oost.pdf

De volgende stap kan het vergroenen van je gevel zijn. Om in aanmerking te komen voor de subsidie (max 50% van de investering) moeten de groene gevels een minimumoppervlakte van 30 m2 hebben en goed zichtbaar zijn vanaf de openbare ruimte. Meer informatie vind je hier:

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid={70FA1281-D6BE-44C1-B8F8-9418219BD5A8}

Een groendak is soms niet zichtbaar, maar desalniettemin een heel goede investering. Je huis blijft koeler in de zomer en warmer in de winter. Het is goed voor de biodiversiteit en waterberging. Liggen er steentjes op je dak? Dan kan er over het algemeen ook groen op. De combinatie met zonnepanelen kan ook. De zonnepanelen gaan beter presteren omdat ze koeler blijven in de zomer. Laat het wel door een expert aanleggen die hier ervaring mee heeft. Een groen dak moet een oppervlak van 30 vierkante meter of meer hebben. Is je dak kleiner dan 30 m2? Je mag meerdere daken in één aanvraag samenvoegen om zo boven de 30 m2 uit te komen. Bijvoorbeeld samen met de buren. Ook hier geldt een maximum subsidie van 50% van de investering. Meer informatie vind je hier:

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid={70FA1281-D6BE-44C1-B8F8-9418219BD5A8}#case_%7B11F82F4C-8FD7-4C7C-AEF4-718E4F3CED61%7D

Deel dit bericht of deze pagina...