april 24, 2019 Door admin Uit

Recreatie- en buitensportvoorzieningen vallen buiten de boot

van Sluisbuurt tot de Diemervijfhoek

Voorlichtingsbijeenkomst recreatie en buitensportvoorzieningen vallen buiten de boot in het ontwerp van IJburg-Zeeburgereiland, van 20.00 tot 22.00 in Theater Vrijburcht. Lees hier het rapport:

In het hele gebied – van Sluisbuurt tot de Diemervijfhoek – ontbreekt een wijkoverstijgend ontwerp voor voorzieningen die voor iedereen nodig zijn om aangenaam en gezond te kunnen leven.

Voldoende ruimte voor velden en groene stroken voor sporters, wandelaars, dierenliefhebbers en spelende kinderen moet in samenhang worden vastgelegd.

Dit gebeurt momenteel echter niet met als gevolg gebrek aan ruimte om gezond te leven waardoor er spanningen tussen groepen en individuen ontstaan. Dat willen we oplossen en voorkomen. Daarover gaat het rapport ‘Recreatie- en Buitensportvoorzieningen op IJburg en Zeeburgereiland’, dat door Marinus Knulst van NIJ aan de bestuurscommissie van stadsdeel Amsterdam-Oost en aan de Centrale Stad is aangeboden en op deze avond zal worden toegelicht.

Johan Vlug, stedenbouwkundige en landschapsarchitect, gaf presentatie en uitleg over het rapport en waarom er belangengroepen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Deel dit bericht of deze pagina...