september 16, 2020 Door admin Uit

IJburgers hebben flink veel zonnepanelen besteld

De actie van de gemeente eerder dit jaar om bewoners van Oost te verleiden om zonnepanelen aan te schaffen, heeft vooral op IJburg en Zeeburgereiland tot flink veel bestellingen geleid. Het aantrekkelijke aanbod van deze collectieve actie, de samenwerking met het Regionaal Energieloket en buurtorganisaties zoals Natuurlijk IJburg maakten deze zonne-energie actie tot de succesvolste ooit in Amsterdam. Er werden 3 keer meer bestellingen gedaan dan bij voorgaande acties. In totaal zijn 3500 brieven bij bewoners die beschikken over hun eigen dak in de bus gedaan. Een handvol fysieke en online buurtbijeenkomsten en een informatieve online film completeerden de actie. Op IJburg en Zeeburgereiland is een grote groep van 92 huishoudens overgegaan tot aanschaf. Gemiddeld kochten mensen 9 zonnepanelen. In Oost hebben in totaal 210 huishoudens zonnepanelen gekocht.

De actie is na Oost op reis gegaan naar Zuidoost en Noord en trekt vervolgens de rest van de stad door. Een onderzoek onder de deelnemers laat zien dat bijna 40% panelen koopt om bij te dragen aan een beter milieu. Bijna 25% geeft aan dat het financiële voordeel de doorslag heeft gegeven.

Natuurlijk IJburg hoopt dat de actie volgend jaar opnieuw wordt gehouden en dat bewoners dan ook de keuze krijgen voor een groen dak gecombineerd met zonnepanelen.

Deel dit bericht of deze pagina...