Over ons

Samen met de bewoners zetten wij ons in voor een groen, duurzaam, creatief en sociaal IJburg

Stichting Natuurlijk IJburg draagt bij aan het groen, sociaal, creatief en duurzaam (door)ontwikkelen van het oude en nieuwe IJburg. Dit doen wij samen met bewoners, ondernemers, overheden en organisaties. Wij zijn al jaren actief op en rond IJburg en in het voorjaar van 2016 zijn we een stichting geworden
met 2 bestuursleden.

We herdenken hier onze mede-oprichter en eerste voorzitter Marinus Knulst, overleden in juni 2022. Marinus heeft de laatste jaren van zijn leven meer dan 100% gegeven aan projecten die er toe doen, die mensen centraal zetten. We zijn Marinus meer dan dankbaar voor zijn kracht, energie en het voorbeeld dat hij voor ons was.

Oprichter en voorzitter van Natuurlijk IJburg Marinus is gepensioneerd en werkte onder meer bij woningcorporatie De Alliantie. Marinus is penningmeester van zijn eigen Vereniging van Eigenaren, VvE blok 35 op IJburg waar hij samen met medebewoners vele duurzame maatregelen heeft getroffen. Blok 35 kan zich met cht het duurzaamste blok van IJburg noemen

Blok35, Het duurzaamste blok van IJburg

Rene Dalmeijer

Secretaris Rene is duurzaam aannemer, schreef mee aan een boek over duurzaam bouwen met stro en heeft zijn eigen duurzame, bijna energieneutrale, huis gebouwd op Steigereiland-Zuid.

Natuurlijk IJburg Projecten,
een greep uit de collectie

Het bestuur heeft het initiatief genomen tot een aantal projecten en wordt daarbij ondersteund door onder andere Jikke Reiber, Esther Brouwer, Johan Vlug (gepensioneerd landschapsarchitect van Vlug en Partners en grondlegger van Vrijburcht), Jannike Oltmans (transitiemedewerker maatwerk bij Spirit Jeugdhulp, coördinator Repair Café), Linda Vosjan (oprichter Natuurlijk IJburg, mediaprofessional en klimaat- en natuurcampaigner) Mireille de Ruiter (aanspreekpunt statushouders SET, zelfstandig zakelijk en creatief organisator, Bankjescollectief, expert social return) en Jeske Rutgers (oprichter Groencafé, ondersteuning bewoners SET)


Ons cluppie door de jaren heen

Volg en like hier onze facebookpagina.

Deel dit bericht of deze pagina...