VvE verduurzamen

19 september 2019: Avond over hoe je je blok kan verduurzamen.

Ervaren VvE-bestuurder Marinus Knulst neemt iedereen vol enthousiasme mee, in de wondere wereld van de VvE’s en hoe je deze kan verduurzamen.

Precieze programma volgt later.

Door samenwerking met de gemeente is deze avond kosteloos te bezoeken.

Plek: Blauwe Huis, Willy Mullenskade 13. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld. Mail even natuurlijkijburg@gmail.com

25 feb – 1 maart 2019: het is de week van de VvE!

Wij lanceren 5 tips om een zonnedak te realiseren. Iedere dag publiceren we deze week één STAP. Als je ze allemaal volgt, zal je succes hebben!

Stap 1: Maak een groepje!

Stap 2: Onderzoek de feiten.

Stap 3: Communiceer en zorg voor draagvlak.

Stap 4: Organiseer een informatiebijeenkomst.

Stap 5: Maak een besluit-stuk voor de Algemene Ledenvergadering

De Zonne-adviseurs zijn een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in zonne-energie voor VvE’s. Ze kunnen uw VvE begeleiden bij het verzamelen van alle benodigde informatie (financieel, organisatorisch, technisch, juridisch) om tot een concreet besluit op de ALV te komen. Voor een vrijblijvende offerte kunt een mail sturen aan vve@zonne-adviseurs.nl. Stuur de volgende gegevens mee: naam, email, naam VvE, aantal appartementen VvE, aantal particuliere eigenaren. Beschrijf in de mail ook kort waarbij u geholpen wil worden. Mogelijk komt u in aanmerking voor processubsidie (advies bekostigd door de gemeente Amsterdam), op basis van bovenstaande gegevens kunnen zij dit meteen beoordelen.

In plaats van alle 5 stappen apart te bekijken, kan je ook werken met deze langere versie van alle 5 stappen samen:

10 oktober 2018 Open Dag blok 35

Blok 35 op IJburg (met het Blauwe Huis in het midden en het politiebureau aan de IJburglaan) is al jaren een koploper duurzaamheid. Op de tiende dag van de Duurzaamheid organiseerde het blok een open dag en kon iedereen inspiratie op doen hoe je een VvE verduurzaamt. Met een presentatie van elektrische deelauto’s, Energiecooperatie Almeerse Wind, nieuwe sanitatie van Waternet, Energiecoach Carla van !Woon en energie-expert en installateur Dave van Dongen.

Kijk hier naar een filmpje over blok 35. Kijk hier naar een filmpje van IJburgTV over de Open Dag.

Marinus Knulst van het bestuur van Blok 35 en voorzitter van Natuurlijk IJburg kan worden gevraagd naar zijn ervaringen bij het verduurzamen van zijn blok 35. Mail naar natuurlijkijburg@gmail.com