Projecten

Natuurlijk IJburg heeft op dit moment een zevental projecten. Voor meer informatie kunt u mailen met natuurlijkijburg@gmail.com of verder lezen op de projectpagina’s.

Energieke (IJ)burgers; een community van bewoners rond energie en energie besparen. Dit project doen we samen met energiebedrijf Nuon, Woon! en 02025. Op 28 januari 2017 hielden we een duurzame tour over IJburg.

Collective Store IJburg; een lokale winkel ter promotie van de lokale economie op een sociale, creatieve en duurzame manier. Een twintigtal kleine ondernemers uit de buurt vormt een community samen met mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Op dit moment is CSIJ on the move omdat we geen eigen ruimte meer hebben. Op 9 april hebben we een markt in de binnentuin van Vrijburcht. Het Repaircafé is ondergebracht in de Flexbieb.

Oosterlicht; in samenwerking met energiecoöperatie Zuiderlicht realiseren we zonnepanelen en groendaken op daken. Op dit moment zijn we bezig met de basisscholen Zuiderzee en Podium op IJburg.

Groen moet je doen; samen maken we IJburg groener te beginnen met de Ben van Meerendonkstraat.

Repair Café; reparen van kapotte apparaten, iedere woensdagmiddag in de Flexbieb, Talbotstraat 46, van 15.00 tot 17.00