Over ons

Stichting Natuurlijk IJburg werkt aan een groen, sociaal en duurzaam IJburg. In 2018 hebben we geen groepsfoto gemaakt (zo moeilijk om iedereen op 1 moment bij elkaar te krijgen!)

Ons cluppie in 2019:

Op 14 februari 2019 in de Flexbieb:

Ons cluppie in juni 2017:

Van links naar rechts: Nico Moen, Linda Vosjan, Mireille de Ruiter, Jannike Oltmans, René Dalmeijer, Marjolein van der Linden, Marinus Knulst, Johan Vlug en Herma Visser-Locht

Ons cluppie in 2016:

Natuurlijk IJburg voor CSIJ

Van links naar rechts: Rene Dalmeijer, Herma Visser-Locht, Nico Moen, Marinus Knulst, Jannike Oltmans en Linda Vosjan

Wij zijn al een paar jaar actief op en rond IJburg. In het voorjaar van 2016 zijn we een stichting geworden met 3 bestuursleden:

Marinus Knulst: voorzitter

Marinus (oprichter Natuurlijk IJburg) is gepensioneerd en werkte onder meer bij woningcorporatie De Alliantie. Hij is penningmeester van zijn eigen VvE blok 35 op IJburg waar hij samen met medebewoners vele duurzame maatregelen heeft getroffen. Blok 35 kan zich met recht het duurzaamste blok van IJburg noemen.

Nico Moen: penningmeester

Nico was tot 2018 directeur bedrijfsvoering en communicatie van het IJburg College 1 en 2 en verantwoordelijk voor de bouw van de panden. Als ambassadeur van de zon zet hij zich in voor meer grote zonnedaken in Amsterdam.

Rene Dalmeijer: secretaris

Rene is duurzaam aannemer en heeft zijn eigen duurzame, bijna energieneutrale, huis gebouwd op Steigereiland-Zuid.

Het bestuur heeft het initiatief genomen tot een aantal projecten en wordt daarbij ondersteund door onder andere Manuela Smith (creatieve zonne-energie professional), Johan Vlug (gepensioneerd landschapsarchitect van Vlug en Partners en grondlegger van Vrijburcht), Jannike Oltmans (transitiemedewerker maatwerk bij Spirit Jeugdhulp, coördinator Repair Café), Linda Vosjan (oprichter Natuurlijk IJburg, mediaprofessional en klimaat- en natuurcampaigner) Mireille de Ruiter (aanspreekpunt statushouders SET, zelfstandig zakelijk en creatief organisator, Bankjescollectief, expert social return) en Jeske Rutgers (oprichter Groencafé, ondersteuning bewoners SET, projectmedewerker Cocasa).

Hieronder zie je een filmpje van een theaterproject in 2014 van het Rode Loper Festival in samenwerking met een aantal bewoners/cliënten van het Martien Schaaperhuis op IJburg.

Volg en like hier onze facebookpagina.