02025 IJburg koploper schone energie

Amsterdam is in 2025 jarig, de stad bestaat dan 750 jaar. Dat gaan we vieren, door elkaar een schone stad cadeau te geven. Een sta die draait op schone energie. Alleen sámen maken wij van IJburg een koploper schone energie. (Kijk op www.02025.nl voor activiteiten in de rest van de stad).

Om Amsterdam en IJburg in het bijzonder op 100% schone energie te krijgen, zullen we bijvoorbeeld met zonnepanelen en windturbines veel schone energie moeten gaan opwekken. Ook zullen we energie moeten besparen. Dat kan bijvoorbeeld heel makkelijk met de NIEBLA Douchekop. Als je kiest voor de Methven Kiri Satinjet handdouche (hieronder afgebeeld) dan gebruik je slechts 5 liter water per minuut en geniet je toch van een fijne warme ontspannende douchebeurt. In veel gevallen gebruikt deze douchekop de helft minder water water dan een “gewone” douchekop.

 

Via Natuurlijk IJburg is deze douchekop met 10 euro korting te verkrijgen, voor 49,00 euro ipv 59,00.

Mail natuurlijkijburg@gmail.com en kom de douchekop (zonder slang) ophalen in de Zwanebloemlaan!

13 december 2018Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra zal op 13 december drie IJburgers tot lokaal energiecommissaris van hun buurt benoemen: René Dalmeijer voor Steigereiland Noord en Zuid, Linda Vosjan voor de rest van het “oude” IJburg en Marinus Knulst voor het toekomstige IJburg: Centrumeiland en Strandeiland. De drie energiecommissarissen spannen zich met Stichting Natuurlijk IJburg al jaren in voor een energiezuinig IJburg dat zoveel mogelijk op duurzame energie draait. Het drietal doet al langere tijd actief mee in de Amsterdamse duurzame energiecommunity 02025 en streeft naar een energieneutraal IJburg. Ruud Koornstra benoemt die dag vele Amsterdamse energiecommissarissen die allemaal aanspreekpunt en aanjager in hun buurt zijn. Wil je daarbij aanwezig zijn? Meld je dan aan voor het energieontbijt van 13 december via www.02025.nl: https://02025.nl/activiteit/32799/02025energieontbijt–114–installatie-amsterdamse-energiecommissarissen

mei/juni 2018: Dertig studenten communicatie van de HvA hebben de opdracht gekregen voor een bewustwordingscampagne voor IJburgers. Met 1 groepje blijven we in gesprek over uitvoering van hun plan.